BDF
WISSELLAADBAKKEN

Wij zijn dé specialist als het gaat om flexibele & functionele transportoplossingen

Rebro Transport heeft zich gespecialiseerd in Europees transport met het BDF wissellaadsysteem. Met dit systeem voor intermodaal transport kunnen we op vrijwel iedere locatie laden, verkorten we de wachttijd van onze chauffeurs en kunnen onze klanten hun eigen laad- en afhaaltijd bepalen. En dat zorgt voor meer flexibiliteit en een oplossing op maat!

Flexibel en intermodaal

Het BDF systeem draagt de naam van het ‘Bundesverband des Deutschen Güterfernverkehrs’. Het is een wissellaadsysteem dat is gestandaardiseerd aan de hand van voorstellen van deze federale belangenvereniging voor logistieke bedrijven in Duitsland. De oorsprong van BDF transport ligt dan ook in Duitsland, maar inmiddels is het gebruik ervan verder over Europa verspreid. Het gebruik van de wissellaadbakken (of SWAP bodies) is door de standaardisatie erg handig voor bijvoorbeeld intermodaal verkeer.

Vergrendeling door twistlocks

Zo kunnen de bakken gelijktijdig met een zeecontainer worden ingezet, zijn ze voorzien van grijpranden voor de kranen op een terminal en hebben ze containerhoeken voor vergrendeling op twistlocks voor zowel vrachtwagens als goederenwagons.

BDF: Dé Europese standaard

Rebro Transport beschikt over maar liefst 120 wissellaadbakken met verschillende afmetingen, waarmee we flexibel transport in heel Europa kunnen verzorgen. Wij werken hierbij met twee lengtematen wissellaadbakken:

  • 7,15 meter (LZV transport)
  • 7,45 meter

Daarnaast zijn er twee verschillende soorten hoogtematen van de BDF Wissellaadbakken:

  • 2,75 meter (C55, Jumbo)
  • 2,35 (C35 normaal)

Omdat de wissellaadbakken op Europees niveau zijn gestandaardiseerd, zijn de afmetingen aangepast aan de afmetingen van Europallets. Met BDF combinaties kunnen Europallets optimaal worden ingezet, omdat er meer pallets tegelijk vervoerd kunnen worden dan met regulier vrachttransport. En dat is goed voor u en voor het milieu.

BDF wissellaadbakken van Rebro Transport

BDF Wissellaadbakken van Rebro Transport

Het andere grote voordeel van de inzet van BDF is dat de chauffeur de wissellaadbakken zonder hulpmiddelen op vrijwel elke locatie kan af- of opzetten. Er komt geen heftruck of kraan bij kijken, zodat het systeem geschikt is voor de meest uiteenlopende locaties. En omdat we bij Rebro begrijpen dat het laden van bijvoorbeeld 160m3 best een tijdrovende klus is, komen we de wissellaadbakken na levering ook weer ophalen op het door u gewenste tijdstip.

Weten welke BDF Wissellaadbakken geschikt zijn voor uw bedrijf? Bekijk onderstaand het aanbod.

EUROPALLET

BLOKPALLET

800 x 1,200 MM

1,000 x 1,200 MM

20 ft Zeecontainer

40 ft Zeecontainer

40 FT Zeecontainer palletbreed

45 ft Zeecontainer

45 FT Zeecontainer pallebreed

13,60m Trailer

7,15m wissellaabak

7,45m wissellaabak

11

25

27

27

33

33

17

18

9

22

22

24

26

26

14

14

HET ANDERE GROTE VOORDEEL VAN DE INZET VAN BDF IS DAT DE CHAUFFEUR DE WISSELLAADBAKKEN ZONDER HULPMIDDELEN OP VRIJWEL ELKE LOCATIE KAN AF- OF OPZETTEN. ER KOMT GEEN HEFTRUCK OF KRAAN BIJ KIJKEN, ZODAT HET SYSTEEM GESCHIKT IS VOOR DE MEEST UITEENLOPENDE LOCATIES. EN OMDAT WE BIJ REBRO BEGRIJPEN DAT HET LADEN VAN BIJVOORBEELD 160M3 BEST EEN TIJDROVENDE KLUS IS, KOMEN WE DE WISSELLAADBAKKEN NA LEVERING OOK WEER OPHALEN OP HET DOOR U GEWENSTE TIJDSTIP.
MEER WETEN OVER BDF TRANSPORT OF OVER HOE DEZE SPECIALISTISCHE TRANSPORTMOGELIJKHEID KAN WORDEN INGEZET VOOR UW BEDRIJF? NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP EN LAAT ONS UW DEDICATED TRANSPORTOPLOSSING BEDENKEN!