LNG transport

Pionier in duurzaam transport met Volvo LNG en Electric

De meeste vrachtwagens worden op het moment nog aangedreven door een dieselmotor. Door de jaren heen is er al veel vooruitgang geboekt qua technische ontwikkelingen van auto- en truck motoren, maar het kan nóg schoner; namelijk met LNG brandstof. LNG brandstof brengt een hoop voordelen met zich mee op het gebied van duurzaam transport én milieuvriendelijkheid.

Veiligere transport met LNG

Uit onderzoek blijkt dat de CO2-emissies op het langeafstandsverkeer met 20% verlaagd kunnen worden door middel van LNG transport. LNG staat voor Liquefied Natural Gas, oftewel vloeibaar aardgas. Dit is de schoonste fossiele brandstof en een van de snelst groeiende energiebronnen ter wereld. Binnen de EU is er een doelstelling gemaakt om in 2030 de CO2-emissie vanuit vrachtwagentransport met 30% teruggedrongen te hebben. Wij zijn dan ook trots dat we met Rebro Transport een van de eerste Nederlandse transportbedrijven zijn die een LNG vloot bezit.

Stappen richting een duurzaam wagenpark

Rebro Transport is gespecialiseerd in LZV én LNG transport. Doordat wij een van de eerste Nederlandse transportbedrijven zijn die zich richt op de inzet van elektrische vrachtwagens, hebben wij onze expertise flink uit kunnen breiden. Een volledig elektrische aangedreven vrachtwagen is helaas nog niet realistisch voor het langeafstandsverkeer. Echter, de kennis en ervaring die we met deze vloot opdoen geeft ons een voorsprong op het moment dat de elektrische vrachtwagen wél geschikt is voor het langeafstandsverkeer.

Op dit moment hebben wij een koopovereenkomst met Volvo gesloten waarbij we aan de slag zullen gaan met de Volvo 6×2 FE Electric. De kennis die wij met de Volvo 6×2 FE Electric op gaan doen helpt ons met de volgende stap naar een duurzamere toekomst. Iets waar we bij Rebro Transport veel waarde aan hechten.

LNG transport

Neem contact op

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen omtrent duurzaam transport of wilt u meer weten over LNG? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0165-224224 of per mail via info@rebrotransport.nl. Ons team van specialisten staat voor u klaar